Za fanove

HBO lansira vina Igre prijestolja

Agrovijesti
Vina Igre prijestolja Fotografija: HBO
HBO je najavio da će pustiti u prodaju ekskluzivna vina Igre prijestolja (Game of Thrones) sljedeće proljeće, stvorena u partnerstvu s kalifornijskom vinskom tvrtkom Vintage Wine Estates

Ispijanje vina sve je prisutno u hit HBO TV seriji Game of Thrones – Igre prijestolja, gdje svatko ispija pehar nečega od srednjovjekovnih komora do dvorana za bankete. Sada je objavljeno da će obožavatelji moći kupiti brendirana vina – kolekcija vina Sedam kraljevstava navodno će izaći sljedeće proljeće, a uključivati će chardonnay, crvenu sortu, i cabernet sauvignon, s cijenama između 20 i 40 dolara.

„S obzirom na jaku ulogu vina u seriji i naš prethodni uspjeh u sektoru pića, službeno licencirano vino za seriju je prirodni iskorak za naše obožavatelje“, rekao je Jeff Peters, direktor za licence i trgovinu HBO-a.

Vina Igre prijestolja će sigurno biti dodatno iskustvo za fanove kako se serija bliži finalnoj sezoni. Vina su napravljena u partnerstvu s Vintage Wine Estates, smještenim u Snata Rosi u Kaliforniji. Posjeduju kolekciju vinariji diljem Kalifornije kao što su Clos Pease i Swanson Vineyards u dolini Napa.

Etikete su u skladu s srednjovjekovnom fantasy temom, s zlatnim gravurama lova i scenama bitaka s zmajevima, lavovima i jelenima. S gledanošću o oko 23,3 milijuna ljudi, vina bi mogla imati veliki uspjeh među fanovima koji žele oponašati omiljene likove, poput Tyriona Lannistera čiji citati kažu: „Sve je bolje s vinom u trbuhu“ i „To radim: pijem i znam stvari“.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje