Nedaleko od Požege

Otvoren prvi hrvatski labirint u kukuruzu kojeg djeca obožavaju

Agrovijesti
OPG Pilaš Fotografija: Jurica Galoić/PIXSELL Pogledajte galeriju
Na ulazu u labirint dobiva se karta koja pomaže u traženju pravog puta, ali ponekad se djeca provlače mimo staze kroz kukuruz. Labirint u kukuruzu otvoren je od lipnja do 31. listopada dok ne krenu radovi, a zatim se kosi i planira novi izgled.

Kako piše Punkufer, OPG obitelji Pilaš u Viškovcima, na pola puta između Požege i Pleternice ne može se promašiti iz zraka. Ondje se kraj farme svinja nalazi prvi hrvatski Labirint u kukuruzu koji se prostire na oko osam i pol tisuća četvornih metara. Na prvi pogled nalikuje na krugove u žitu, a pogleda li se pažljivije, prepoznaju se dvije svinje.

"Prošlih godina imali smo traktor i prikolicu, kao i krugove, a kako će labirint izgledati iduće sezone to ćete tek vidjeti“, najavljuje vlasnik Branko Pilaš. Labirint je osmišljen kao zabavna i poučna staza na kojoj djeca vježbaju brzinu, snalažljivost i orijentaciju, ali i upoznaju se s načinima uzgoja bilja i životinja u slavonskom selu. 

Na ulazu u labirint dobiva se karta koja pomaže u traženju pravog puta, ali ponekad se djeca provlače mimo staze kroz kukuruz. Labirint u kukuruzu otvoren je od lipnja do 31. listopada dok ne krenu radovi, a zatim se kosi i planira novi izgled.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje